KONTAKT:

OSNOVNA ŠOLA VENCLJA PERKA
Ljubljanska 58 a, 1230 Domžale

DŠ: SI16670884

SI56 0110 0600 8355 021

e-mail: os.vp-domzale@guest.arnes.si
tel.: 729 8 300
mobitel številka: 041 651 095

Dežurna številka OPB: 041 695 930

VABILO: POGOZDOVANJE KRASA



Spoštovani sodelavci, starši in učenci.

Letošnji požar je katastrofalno uničil rastje na Krasu. Poleg vseh dobrodelnih akcij, ki so že bile izvedene, bo v soboto, 26. 11. 2022, na Cerju pri Pomniku miru, potekala akcija pogozdovanja.

Osnovna šola Venclja Perka se priključuje pobudi OŠ Domžale, ki vabi vse zainteresirane, da se akciji pridružijo. Akcija sovpada z okoljskimi in trajnostnimi projekti na naši šoli; v okviru projekta Podnebnih ciljev in vzgoje za trajnostni razvoj, Ekošole, Zdrave šole, GLOBE in ForLife - Forest: our lifelong teacher.

Nekaj osnovnih informacij, ki so nam jih o akciji podali odgovorni na Zavodu za gozdove:

· Zborno mesto je pri Pomniku miru na Cerju ob 9.00. Sledi kratek nagovor in razdelitev oseb na lokacije. Z delom se začne pred 10. uro in traja nekje do 12. ure. Sledi čas za kosilo. Do 14. ure večina ljudi običajno odide, je pa dobrodošlo, če lahko kdo ostane in dela dlje.

· Organizatorji akcije poskrbijo za en obrok in eno pijačo, za kaj več poskrbi vsak sam.

· Vsak sodelujoči potrebuje dobro obutev (vsaj superge), primerna oblačila (najbrž bo mraz) za delo in svoje delovne rokavice. Zaželeno in dobrodošlo je, da se prinese s seboj čim več krampov in večjih ali manjših lopat. Pri delu lahko sodelujejo tudi otroci, npr. držijo drevo pri zasipanju, prepričani pa smo, da so sposobni tudi česa več.

Akcija odpade edino v primeru močnega dežja in se prestavi za en teden. Odpade pa tudi v primeru, da bi temperature padle pod ničlo, saj ni dobro za koreninice, če je zemlja tako mrzla. Česar pa na Zavodu za gozdove ne pričakujejo.

Več informacij na spletni strani: https://skupajzakras.si/

V primeru, da bi se nas v Domžalah zbralo dovolj za skupni prevoz, ga bodo na OŠ Domžale organizirali. Zato prosijo, da v primeru, da bi se akcije udeležili in bi želeli skupni prevoz, pišite ga. Meliti Langus: melita.langus@os-domzale.si. Prijave bodo zbirali do petka, 18. 11. 2022.

Hvala,

Ekipa projekta za Podnebne spremembe in trajnostni razvoj na OŠ Venclja Perka