KONTAKT:

OSNOVNA ŠOLA VENCLJA PERKA
Ljubljanska 58 a, 1230 Domžale

DŠ: SI16670884

SI56 0110 0600 8355 021

e-mail: os.vp-domzale@guest.arnes.si
tel.: 729 8 300
mobitel številka: 041 651 095

Darila ob koncu šolskega letaSpoštovani starši!

Bliža se konec pouka v tem šolskem letu, ki je povezan tudi s poslavljanjem in izkazovanjem različnih pozornosti za opravljeno delo in sodelovanje.

Ob tem bi vas radi opozorili na Zakon o integriteti in preprečevanju korupcije (UL. RS, 69/11, 158/20 in 3/22–ZDeb).

Učitelji šole prosimo oz. pozivamo starše in učence, da v šolo ne prinašate dragocenih daril, denarja, vrednostnih papirjev, darilnih bonov in dragih kovin.

 

Zakon namreč pravi:

•             Uradna oseba lahko sprejme darilo, ki se tradicionalno ali običajno izroča ob določenih dogodkih (kulturnih, slavnostnih, zaključkih izobraževanja, usposabljanja, ob praznikih ipd.) ali ob opravljanju diplomatskih aktivnosti, njegova vrednost pa ne sme presegati vrednosti 100 eurov, ne glede na obliko darila in število darovalcev istega darila.

•             Priložnostno darilo, ki presegajo vrednost 50 eurov mora uradna oseba ustrezno evidentirati in podatke posredovati komisiji za preprečevanje korupcije.

•             Javni uslužbenec je dolžan darovalca opozoriti, da darila, ki presegajo 100 eurov , postanejo last delodajalca.

•             Darilo razreda oz. staršev ob zaključku šolskega leta se šteje kot eno darilo.

•             Javni uslužbenec v nobenem primeru ne sme sprejeti denarja, bonov, vrednostnih papirjev ali nakita.

 

Namesto tega bomo veseli vaših prispevkov v šolski sklad, ki jih bomo namenili za opremo, učila in pomoč socialno šibkim družinam pri plačilu šolskih stroškov.

 

Hvala za razumevanje in miren zaključek pouka vam želimo!

 

Petra Korošec, ravnateljica