KONTAKT:

OSNOVNA ŠOLA VENCLJA PERKA
Ljubljanska 58 a, 1230 Domžale

DŠ: SI16670884

SI56 0110 0600 8355 021

e-mail: os.vp-domzale@guest.arnes.si
tel.: 729 8 300
mobitel številka: 041 651 095

Dežurna številka OPB: 041 695 930

Natečaj ob svetovnem dnevu Zemlje



Letošnji svetovni dan Zemlje (22. 4.) je posvečen ukrepanju proti podnebnim spremembam.

Vsako leto so bile po celi Sloveniji v tem času organizirane čistilne akcije. Na ta način je lahko vsak prispeval majceno pikico k čistejšemu okolju. Letos na žalost tako obsežnih akcij ni.

Zato pa vsak dan, ko se sprehajamo po Šumberku, ob Kamniški Bistrici, poberimo pvc vrečko, pločevinko, plastenko… in odložimo v ustrezen zabojnik. To je lahko naš prispevek k ohranjanju našega planeta Zemlja.

 https://www.rtvslo.si/okolje/novice/zemlja-vzdrzuje-vse-kar-ljudje-pocnemo-a-vzdrzuje-tudi-druge-vrste/521405

Ob tej priložnosti imajo učenci možnost tudi na poseben način prispevati in ozaveščati k ohranjanju čiste Zemlje. Vabljeni k izdelavi izdelka na eno izmed spodnjih tem. Le tega lahko potem pošljete na mail: dijana.milinkovic@guest.arnes.si ali breda.stanic@guest.arnes.si in sodelujete na nagradnem natečaju EKOŠOLE. Rok za oddajo je do 29. 4. 2020.

PODNEBNE SPREMEMBE (z risbo prikaži doživeto vremensko dogajanje v kraju tvojega bivalnega okolja).

IZDELKI IZ ODPADNE EMBALAŽE (plastika, papir in karton, kovina)

TRAJNOSTNA MOBILNOST (potovalne navade, zelene poti do šole, prijaznejši načini prevoza; zanimiv in uporaben izris oziroma prikaz poti in parkirišča: foto kolaž, strip, video – lahko več kratkih insertov ali en daljši posnetek ali montaža, vendar ne več kot 2 min).

Pri ustvarjanju imate proste roke in lahko uporabite svojo kreativnost, domišljijo, ustvarjalnost ter tako ustvarjate risbe, praskanke, mozaike, stripe, 3D izdelke,… s pomočjo vodenih barvic, voščenk, tuša, naravnih lepil in materialov,…