KONTAKT:

OSNOVNA ŠOLA VENCLJA PERKA
Ljubljanska 58 a, 1230 Domžale

DŠ: SI16670884

SI56 0110 0600 8355 021

e-mail: os.vp-domzale@guest.arnes.si
tel.: 729 8 300
mobitel številka: 041 651 095

Dežurna številka OPB: 041 695 930

VPIS V SREDNJO ŠOLO



Pozdravljeni starši in učenci!

Upam da ste zdravi in da dobro sledite učni snovi na daljavo. Za devetošolce je situacija še posebej težka, ker vas med drugim skrbi tudi vpis v srednjo šolo. Brez skrbi, vpis  bomo izvedli takoj, ko bomo spet v šoli. Rokovnik in datumi preverjanja spretnosti in talentov ter datumi vpisa bodo prestavljeni. 

Prilagam še informacijo, ki so nam jo posredovali iz Ministrstva:

"Nov rok za prijavo bo določen, ko bo znano, kdaj se bodo otroci lahko vrnili v šolske klopi. Vemo, da večina devetošolcev izpolnjuje prijavnice skupaj v šoli. Ko bo znano, kdaj bodo šole zopet odprte, bomo šolam poslali nov rokovnik, ki bo objavljen tudi na spletni strani ministrstva na navedenem naslovu. Takrat bo še nekaj časa, da bodo lahko šole skupaj z devetošolci izpolnile prijavnice in jih poslale na ustrezne šole. Imamo pripravljene različne verzije rokovnikov, odvisno od tega, kdaj se otroci vrnejo v šolo. Če bi že sedaj objavljali nov rok za prijavo, potem pa bi se izkazalo, da bodo takrat šole še zaprte in bo treba zopet rok prestaviti, se bojimo, da bomo naredili veliko zmedo in se sploh več ne bo vedelo, kdaj je pravi rok.

Če bi se izkazalo, da bi bile morda šole zaprte dlje časa, pa razmišljamo tudi o možnosti, da kandidate pozovemo, da v vsakem primeru sami oddajo prijavnico, ne preko osnovne šole, kot je v večini primerov dosedanja praksa. Elektronska prijava pa ni predvidena, ker nimamo izpostavljenega sistema za to in ga v tako kratkem času tudi ni možno postaviti. Zato še vedno razmišljamo, da bomo postopek izpeljali, kot vsa leta doslej, le da bodo morda posamezni koraki prijavno - vpisnega postopka potekali nekoliko hitreje.

Načeloma pa naj sicer vseeno povem, da če bi se slučajno kakšen devetošolec odločil, da sam pošlje prijavnico že sedaj, pa bodo seveda tudi te prijavnice upoštevane in sprejete, četudi bi bile brez žiga in podpisa ravnatelja osnovne šole. Tisti kandidati, ki so oziroma bodo že oddali prijavnico preden bo znan nov rok za prijavo, seveda potem ne bodo rabili pošiljati nove prijavnice zaradi novega roka. Ni pa seveda nujno pošiljati prijavnice devetošolcev, ker bo rok, kot rečeno, prestavljen."

Torej, počakajte na obvestila šole in NE POŠILJAJTE SAMI PRIJAVNIC.

Sporoča: N. Fabjančič