KONTAKT:

OSNOVNA ŠOLA VENCLJA PERKA
Ljubljanska 58 a, 1230 Domžale

DŠ: SI16670884

SI56 0110 0600 8355 021

e-mail: os.vp-domzale@guest.arnes.si
tel.: 729 8 300
mobitel številka: 041 651 095

Dežurna številka OPB: 041 695 930

Obvestilo za starše učencev 9. razredov



Pozdravljeni starši in učenci 9. razreda!

 

Nekateri ste se že obrnili na šolsko svetovalno službo z vprašanji kako bo z vpisom v srednje šole glede na nastalo situacijo  šolanja na daljavo.

Sporočam, da tudi šolska psihologinja delam na daljavo in sem  dosegljiva na mail: natasa.fabjancic@guest.arnes.si.

Glede vpisa: učenci 9. razreda so dobili prijavne obrazce s kratkimi navodili v četrtek, 12. 3. 2020.  Navodila najdete tudi na zadnji strani obrazca. Manjkajočim učencem je bil obrazec z navodili poslan po navadni pošti.

Glede vračanja izpolnjenih in podpisanih obrazcev smo dogovorjeni, da boste starši obveščeni preko e asistenta. Prvotno dogovorjen datum 23. 3. 2020 bomo verjetno morali prestaviti. Brez skrbi, postpek vpisa bo izpeljan, le da bodo morali biti datumi na novo postavljeni. Prav tako boste obveščeni o načinu vračanja prijavnic v šolo, kjer jih moramo še opremiti s štampiljko šole in podpisom ravnateljice. Prijavnice bomo s spremnim dopisom na srednje šole poslali in osnovne šole.

Izkoristite čas, ko ste s svojimi otroki doma, za pogovore in temeljit premislek o tem kako si bodo začrtali svojo poklicno pot.

Prilagam še obvestilo Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

 

Lepo pozdravljeni in srečno!

Nataša Fabjančič, ŠSD

 

OBVESTILO ZA DEVETOŠOLCE IN NJIHOVE STARŠE

Spoštovani,

glede rokovnika za prijavo in vpis v srednje šole vam sporočamo, da bodo srednje šole, ki še niso izvedle preizkusov nadarjenosti, ki so vpisni pogoj za vpis v nekatere srednješolske izobraževalne programe, ali razgovorov s kandidati, ki bi se želeli prijaviti v športne oddelke, te aktivnosti izvedle po izteku ukrepa začasnega prenehanja vzgojno – izobraževalne dejavnosti. Posledično bo prestavljen tudi rok za prijavo za vpis v srednje šole in dijaške domove. O natančnih datumih oziroma novih rokih vas bomo obvestili naknadno v naslednjih dneh.

Lep pozdrav,

Mateja Gornik Mrvar
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Direktorat za srednje in višje šolstvo ter izobraževanje odraslih
Sektor za srednje šolstvo
Masarykova ul. 16
1000 Ljubljana
Tel.: + 386 1 400 5311