KONTAKT:

OSNOVNA ŠOLA VENCLJA PERKA
Ljubljanska 58 a, 1230 Domžale

DŠ: SI16670884

SI56 0110 0600 8355 021

e-mail: os.vp-domzale@guest.arnes.si
tel.: 729 8 300
mobitel številka: 041 651 095

Dežurna številka OPB: 041 695 930

Delavnica slikanja z usti.

Dan dejavnosti z naslovom Šport združuje



OŠ Venclja Perka v sodelovanju z Društvom paraplegikov ljubljanske pokrajine pripravila dan dejavnosti z naslovom Šport združuje

 

OŠ Venclja Perka je obeležila 25. obletnico programa Slovenske mreže zdravih šol ob organizaciji dneva dejavnosti Šport združuje. Šola je od leta 2016 del Slovenske mreže zdravih šol. Njen cilj je, da zavestno, načrtno in usmerjeno promovira zdravje. V sodelovanju z Društvom paraplegikov ljubljanske pokrajine je konec meseca septembra organizirala dan dejavnosti pod mentorstvom učitelja Bojana Bokaliča.  Na dnevu dejavnosti, Šport združuje, so potekale različne delavnice, predavanje in ples. Na poligonu so se učenci lahko sami preizkusili s premagovanjem ovir, s kakršnimi se srečujejo paraplegiki v vsakdanjem življenju. Na predavanju so spoznali vzroke poškodb hrbtenice in opozorili na različne preventivne ukrepe, s katerimi lahko zaščitimo sebe. Pred skokom v vodo vedno preverimo njeno globino. Pri vožnji s kolesom uporabimo čelado. V vozilu se vedno pripnimo s pasom itd. Učenci predmetne stopnje so spoznali ples na invalidskem vozičku. Zelo zanimiva je bila učencem tudi delavnica slikanja z usti. Preskusili so se lahko tudi v igranju košarke na invalidskem vozičku in v namiznem tenisu.

 

 

Besedilo in fotografije:  Urška Milovanović, vodja tima zdrave šole OŠ Venclja Perka


Učenci so se preizkusili v igranju košarke.
Predavanje Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine.
Na poligonu so se učenci lahko sami preizkusili s premagovanjem ovir, s kakršnimi se srečujejo paraplegiki v vsakdanjem življenju.