KONTAKT:

OSNOVNA ŠOLA VENCLJA PERKA
Ljubljanska 58 a, 1230 Domžale

DŠ: SI16670884

SI56 0110 0600 8355 021

e-mail: os.vp-domzale@guest.arnes.si
tel.: 729 8 300
mobitel številka: 041 651 095

Dežurna številka OPB: 041 695 930

OBVESTILO ZA STARŠE IN UČENCE



Dragi učenci, spoštovani starši in vsi ostali, ki to berete,

za nami so trije tedni pouka na daljavo. Zdaj nam pa to, da ni šole, sploh ni več tako zelo všeč, niti ni več prijeten izziv, kajne?

Verjetno zelo pogrešate prijatelje, toži se vam po športnih in drugih dejavnostih, ki ste jih imeli pred tem na dnevnem urniku. Nenazadnje se mi zdi, da ste celo učenci začeli pogrešati šolo. Dobro vem, da jo močno pogrešajo tako starši, kot tudi učitelji.

Zdi se mi, da ste prav starši predšolskih in osnovnošolskih otrok (med njimi je tudi veliko naših učiteljev) največja žrtev karantene. Iz danes na jutri ste prevzeli vrsto dodatnih nalog: organizator/ka celodnevne prehrane, kuhar/ica, kuhinjski pomočnik/ca, čistilec/ka, negovalec/ka, učitelj/ica, pedagog/inja, motivator/ka … in včasih verjetno tudi krotilec/ka »levov« in ob vsem tem opravljate tudi službeno delo.

Vaši lastni otroci morda postajajo »nočna mora«, saj so brez vneme za učenje, brez motivacije, se upirajo, negodujejo, dolgočasijo in vas spravljajo ob živce. Ne zaleže ne prošnja, ne pogovor ne grožnja. Ni tišine, miru, ni kotička v hiši, kamor bi se lahko umaknili.

Morda lahko zdaj razumete, kako nemočni smo včasih učitelji. Kako težko je prepričati te upornike, da jim želimo samo dobro.

Res je, da je ta situacija izredna. Huda preizkušnja, ki bo poleg katastrofalnih posledic pustila tudi kaj dobrega. Spoznanja, kaj je v resnici v življenju pomembno in vrednote, na katere smo že pozabili ali pa so postale kar samoumevne: zdravje, varnost, dom in družinska sreča, pripravljenost pomagati, sodelovati, harmonija z naravo…

V ta namen smo pripravili anketo in vse informacije, ki jih dobivamo skušamo upoštevati in delo za šolo čim bolj prilagoditi. V ta namen boste imeli od ponedeljka, 6. 4. 2020 »prijaznejši« urnik. Tudi cilje in s tem povezane vsebine bomo skrčili na najnujnejše, predvsem tiste, kjer boste tudi ocenjeni. Preverjanje bo potekalo v aprilu, ocenjevanje pa v naslednjih mesecih (razen, če ste  se z učitelji drugače dogovorili).

Zato učenci, učitelji in starši, stopimo skupaj, sicer vsak na svojem domu, ampak z mislimi podpore drug z drugim. Če vas karkoli zanima, če imate stisko pišite učiteljem, svetovalni službi ali pa meni. Naše kontakte najdete na spletni strani: svinčnik z napisom O ŠOLI – KONTAKTI UČITELJEV.

Srečno in ostanite zdravi in optimistični,

Petra Korošec, ravnateljica