KONTAKT:

OSNOVNA ŠOLA VENCLJA PERKA
Ljubljanska 58 a, 1230 Domžale

DŠ: SI16670884

SI56 0110 0600 8355 021

e-mail: os.vp-domzale@guest.arnes.si
tel.: 729 8 300
mobitel številka: 041 651 095

Dežurna številka OPB: 041 695 930

Schoolovision 2018



Na povezavi si lahko preberete o sodelovanju naših učencev v projektu Schoolvision 2018.

Domžalski učenci OŠ Venclja Perka so skupaj z mentoricama Darjo Hristovski Kandušer in Katjo Erban posneli videospot skladbe Šolska pesem in jo preko spletnega portala predstavili mednarodni javnosti.

Z učenci OŠ Venclja Perka smo se v letošnjem šolskem letu udeležili mednarodnega tekmovanja Schoolovision 2018, ki je eden izmed projektov e-Twinnga, kjer se evropske šole povezujejo preko spletnega portala z različnimi projekti in omogočajo šolam povezovanje, sodelovanje, izmenjavo izkušenj, ustvarjanje novih projektov ter še veliko več. 

Schoolovision je osnovnošolska verzija Evrovizije, ki združuje otroke iz Evropski šol in tudi šol nekaterih drugih držav izven Evrope. Prvič v zgodovini naših udeležb smo ustvarili avtorsko skladbo v celoti, to pomeni besedilo in melodijo.

Skladba, z naslovom Šolska pesem, je delo dveh naših učiteljic. Besedilo je napisala Darja Hristovski Kandušer, glasbo pa Katja Erban. Učenci preprepevajo o šolskem življenju, vedoželjnosti, ustvarjalnosti, znanju, ponosu, da so učenci naše šole, torej OŠ Venclja Perka.

Skladba je zelo razgibana in zvočno bogata, z vključenimi različnimi inštrumenti kot so violina, violončelo, pozavna, flavta, klavir in kontrabas. Popestrili smo jo z bodyprecussionom oz. igro na lastnem telesu, ki da skladbi še poseben čar in energijo.

Učenci pojejo skladbo po večini dvoglasno. V uvodu nastopita Iza Sušnik in Amadej Tibaut, nato se jima priključijo Nina Mežnar, Pia Zabret-Verbole, Nikolina Teodorović, Amadej Zrimšek, Inti Bau Martini in še ostali učenci od 1. do 4. razreda. Inštrumente igrajo učenci iz različnih razredov. Najmlajša je violinistka Brina Švarc iz 3. razreda. Pozavno in violončelo igrata učenca iz 8. razreda Blaž Kozjek in Gal Podjavoršek, flavto pa učenka 9. razreda Lana Slapal.

V vajo in izvedbo skladbe smo vložili veliko dela. Skladbo smo posneli v studiu Ars Musicae. Videospot pa je izdelal Peter Vrčkovnik.

Na tekmovanju Schoolovision 2018 je sodelovalo 32 držav. Vsaka država je preko portala glasovala s točkami podobno kot na Evroviziji. Izbrati je morala 10 držav in jim podeliti od 12 do 1 točke. Letos je zmagala Turčija, Slovenija se je uvrstila na 14. mesto.

Na rezultat smo zelo ponosni. Predvsem pa smo ponosi na našo skladbo, ki smo jo naredili s srcem, čeprav je bilo včasih že malo težko, na primer snemati na žgočem soncu...

Oglejte si posnetek ter se še lastne oči in ušesa prepričajte, da so se učenci z mentoricama res zelo potrudili.

https://www.youtube.com/watch?v=RmauGLbD7ig

 

Mentorici: Katja Erban in Darja Hristovski Kandušer

Prispevek o naši šoli je bil objavljen tudi na spletnem časopisu domžalec (povezava) in na radiu HIT pod rubriko Lokalno.