KONTAKT:

OSNOVNA ŠOLA VENCLJA PERKA
Ljubljanska 58 a, 1230 Domžale

DŠ: SI16670884
e-mail: os.vp-domzale@guest.arnes.si
tel.: 729 8 300 , 729 8 301
fax: 729 8 320

V PRIČAKOVANEM FINALU OŠ DOMŽALE BOLJŠA OD OŠ VENCLJA PERKA


Na finalnem turnirju občinskega prvenstva v košarki so se pričakovano srečali učenci dveh najbolj uspešnih osnovnih šol zadnjih let, OŠ Domžale in OŠ Venclja Perka. Nobeden od finalistov ni imel težjega dela v polfinalnih srečanjih. Naši fantje so opravili z OŠ Dob, finalni nasprotnik naših pa z OŠ Dragomelj, ki je na koncu turnirja osvojila bronasto medaljo.

V velikem finalu so povedli Venclovi košarkarji s trojko Mihe Škornika, kmalu zatem pa je v solo akcijah OŠ Domžale v vodstvo popeljal David Savič. Po koncu prve tretjine je OŠ Domžale vodila 14:9. Nič kaj obetaven ni bil začetek druge tretjine, ko je Urban Klavžar, najprej dosegel štiri točke s prodora, nato pa še tri trojke. Upanje so za našo šolo prinesli s tremi zaporednimi točkami Ožbej Bolhar, ob koncu tretjine pa sta trojki zadela Iztok Podpečan in Tim Kokalj. Prednost devetih točk za OŠ Domžale je bila ulovljiva, a bržkone le, če v ekipi ne bilo razpoloženega Klavžarja, ki je tudi v zadnjem delu nadaljeval s simultanko. Urban je tekmo končal s 26 točkami (6 trojk), medtem ko pri Venclovih vojakih ni bilo posebej razpoloženega igralca.

Košarkarji OŠ Domžale in OŠ Venclja Perka bodo nadaljevali na regijskem tekmovanju, kjer se bodo združi z najboljšimi šolami iz Kamnika in Medvod. Oba turnirja bosta v mesecu decembru.

Rezultati:

Polfinale: OŠ Venclja Perka – OŠ Dob 45:34

Finale: OŠ Venclja Perka – OŠ Domžale 40:53 ( Klavžar 26, Savič 12, …)

Strelci OŠ Venclja Perka na obeh tekmah:

Utroša 15, Podpečan 13, Flerin 13, Janežič 11, Bolhar 9, Hribar 8, Škornik 6, Ločnikar in Kokalj 3, Mladenovič in Sok 2

Na finalnem turnirju so za OŠ Venclja Perka nastopili:

Miha Škornik, kapetan, Jošt Flerin, Aljaž Utroša Zidar, Ožbej Bolhar, Tim Janežič, Iztok Podpečan, Nik Hribar, Stefan Mladenovič, Nejc Jug, Ben Ločnikar, Matevž Todorovič, Tim Kokalj in Jure Sok.